dijous, 13 de maig del 2010

L'article d'avui a La Veu de Mallorca

Sebastià Bennassar, Periodista
Modes Gürtel contra Catalunya Ràdio
13/05/2010
L’executiu que lidera Francisco Camps –l’home que vesteix modes Gürtel- ha encetat una nova croada espanyola per lliurar el País Valencià (allò que ells denominen Comunidad perquè en el fons l’única cosa que podria governar aquest home i encara seria la comunitat de veïns) dels mitjans de comunicació públics catalans. Si en un primer moment va ser TV3 ara el que vol aquest tipus magre i de rostre afuat –com els dolents de les pel·lícules- és carregar-se les transmissions de Catalunya Ràdio en qualsevol dels seus formats. La dèria de les institucions contra tot allò que parli en català al País Valencià és de genocidi cultural. Mai ningú no havia fet tant per destruir la cultura pròpia.

En el darrer conjunt de despropòsits han amenaçat a inflar de multes Acció Cultural del País Valencià si no tanquen els repetidors que permetien la captació dels senyals radiofònics i que són de la seva propietat. Mai no s’havia vist el Partit Popular –tan defensor del liberalisme econòmic i de la propietat privada- actuar tan en contra dels interessos privats i de la propietat privada. La persecució contra Acció Cultural del País Valencià sembla la del govern rus de Puttin contra els oligarques russos que varen voler controlar mitjans de comunicació crítics amb el Govern –i sí, Camps també és magre i amb cara afuada com Puttin encara que li treu nombrosos centímetres, perquè ja se sap que el verí bo s’amaga en el pot petit.

Al darrere de la defensa de la legalitat comunicativa el que hi ha és un atac contra Acció Cultural. El PP mai no ha paït que algú li faci la contrària, i molt manco que ho faci amb la veu de la gent que realment s’estima la seva terra. Per cert, mentre tot això passa el president Montilla calla i entoma perquè ell, si pogués, també faria el mateix i tancaria TV3 i Catalunya Ràdio. No cal oblidar que és, sobretot, un socialista espanyol. I si no que li ho demanin al conseller Castells i al sector catalanista del PSC quan es posen una mica durs amb els de Madrid. Montilla sempre mana callar.