dissabte, 12 de juny del 2010

article a Mallorca Progrés

La Roja costa 250 becaris durant 4 anys

Sebastià Bennasar. Mentre el país sencer entra en el despropòsit econòmic més gran liderat com sempre pel nostre comandant en cap José Luis Rodríguez Zapatero, àlies Sant Pere (ja sabeu, aquell personatge d’aquell bestseller anomenat La Bíblia, que va arribar a negar fins a tres vegades els seus principis més sagrats), i mentre el cul dels treballadors fa avui més xup-xup que avui però menys que demà –perquè igual arriba el dia que haurem de pagar perquè ens acomiadin- i aquí ningú no gasta ni un duro perquè vés a saber si demà podrem pagar el menjar o haurem d’engreixar la cua de Càritas, resulta que hem decidit enviar a 25 tipus a Sudàfrica de vacances –pensau que allà hi fa fresqueta i s’hi està bé- perquè juguin a futbol defensant aquesta cosa tan ridícula que és la samarreta de La Roja i l’escut d’Espanya. Diuen els molt hipòcrites dels convocats –enguany no hi ha anat el sonat del Güiza, que a més a més era tan curt que es creia un elegit per Déu- que per a ells és un orgull defensar la selecció nacional, però el que no expliquen és que si guanyen el mundial entre tots nosaltres els haurem de pagar 600.000 euros per barba.

Vagi d’entrada que crec que espectacles com els mundials de futbol i les olimpíades i totes aquestes collonades que serveixen per representar estats amb l’excusa de l’esport no haurien d’existir. Els futbolistes –i tots els altres esportistes, no fotem, que sembla que això ho monopolitzi- es deuen únicament i exclusiva als clubs que els paguen perquè juguin per a ells (i aquí que cadascú pagui allò que vulgui que per a alguna cosa són societats anònimes i amb els seus quartos que facin el que vulguin). Jo crec que si un club ha pagat una morterada per un jugador no li deu fer gens de gràcia que se’n vagi a jugar amb la seva estúpida selecció nacional, sigui quina sigui. A quina nació representa una selecció com la francesa? Als bretons? Als occitans? Als corsos? Als catalans? Resulta que en aquests moments hi ha molt pocs estats i moltes nacions i per tant potser seria millor suprimir això dels mundials i la pasta que ens costa a tots plegats.

Anem al cas espanyol. Si La Roja (ai, si Franco aixecàs el cap, veure que a la seva selecció l’anomenen com a les dones dels enemics) guanyàs el Mundial –esperem que sigui bona la dita i això del futbol sigui aquella cosa on juguen onze contra onze i sempre guanya Alemanya o Itàlia- ens costaria a tots els ciutadans la xifra de 15 milions d’euros, que és el mateix que costa mantenir a 250 becaris durant quatre anys a les universitat espanyola. Crec que ens hem de replantejar a què jugam i que volem. En un moment de crisi com aquest és una vergonya que haguem de pagar això als ja rics jugadors de futbol. Si per a ells és un orgull jugar amb la selecció el mínim que podrien fer és jugar gratis.