dimecres, 21 de gener del 2009

A POC A POC VAN CAIENT

Tribunals
Demanen quatre anys de presó per al propietari de la llibreria Europa per justificar el genocidi
Pedro Varela ja va se condemnat a set mesos de presó per apologia del genocidi el 1998, pena ratificada el març passat
La Fiscalia Superior de Justícia demana quatre anys de presó per a Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa de Barcelona i de l'Associació Cultural Edicions Ojeda pels delictes difusió d'idees que justifiquen el genocidi i provocació a l'odi i discriminació racial. La fiscal considera que a principis de l'any 2006, Varela va vendre en la seva llibreria publicacions que justifiquen el genocidi del règim nazi contra el poble jueu, així com llibres que menyspreen ètnies determinades i demanen adoptar mesures per "neutralitzar" aquestes races. Aquests llibres i publicacions han estat editats per l'Associació Cultural Edicions Ojeda i difosos tant per la llibreria com per internet.
En les seves conclusions provisionals, la fiscal destaca que el Jutjat número 33 de Barcelona va ordenar el 10 d'abril del 2006 una entrada i registre en aquesta llibreria, on es van requisar 4.793 llibres amb contingut que "suposadament" podia ser delicte. A més, també hi havia fulletons de publicitat de l'editorial Ojeda, catàlegs de publicacions dels anys 2004 i 2005, correus electrònics amb informació sobre llibres, programes d'un cicle de conferències així com cartells i sobres amb adreces de persones interessades, i un llistat de ponents a aquestes xerrades.
La policia també va trobar en el local sis banderes, una caixa amb portades del llibre Absolució per a Hitler, una esvàstica de ferro, un bust de guix de Hitler, quatre gorres militars i un casc. Entre aquest material intervingut es van trobar llibres amb contingut que justifiquen els règims dictatorials que han volgut destruir un grup racial. La fiscal posa exemples d'una dotzena de llibres on apareixen aquestes idees que justifiquen l'holocaust i inciten a l'odi racial.
A banda de la pena de presó la Fiscalia demana que se li imposi a Varela una multa de 6.000 euros. El propietari de la llibreria Europa ja va ser condemnat el novembre del 1998 a set mesos de presó per apologia del genocidi, una pena que va ser considerada ferma l'any passat després de diversos recursos.