dissabte, 18 d’octubre del 2008

BALCANS, SABATES, BOLETS, BOLAÑO...

Una bona ullada per la premsa del dia ens ha deixat una cacera extraordinàriament productiva que us vaig comentant...

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=553733&idseccio_PK=1013
Aquest és un interessant article de Jordi Punti sobre les paraules i el seu ús. Ideal per a tots els amants de les lletres i de la filologia. És bastant divertit.

http://www.elpais.com/articulo/espana/sobrinos/Lorca/divididos/elpepuesp/20081018elpepinac_6/Tes Allò que ja no és tan divertit és el ridícul que es va fent amb el tema de les foses comunes i l'ara obro, ara no, ara vull, ara no vull amb tota la família de Lorca pel mig.

http://www.elpais.com/articulo/internacional/resurgir/Sendero/alarma/Peru/elpepuint/20081018elpepiint_1/Tes Sendero Luminoso reconvertida en banda de narcos. O sigui, del maoísme al capitalisme en un sol pas. Interessant.

http://www.elpais.com/articulo/cultura/habria/dicho/Vazquez/Montalban/elpepucul/20081018elpepicul_2/Tes Han passat cinc anys de la mort del mestre d'escriptors i periodistes i se van succeïnt els actes en la seva memòria. Jo crec que recordar Vázquez Montalbán és un exercici de consciència intel·lectual. LLegiu la notícia, però llegiu sobretot els seus llibres, és la millor manera d'homenatjar-lo.

http://www.elpais.com/articulo/narrativa/nueva/trama/Sarajevo/elpepuculbab/20081018elpbabnar_1/Tes Al suplement Babelia han dedicat un dels temes de la setmana a la nova proliferació de novel·les ambientades a Sarajevo. A mi és un tema que m'interessa especialment, i està ben fet, és una bona panoràmica.

http://www.elpais.com/articulo/narrativa/escenario/novela/elpepuculbab/20081018elpbabnar_2/Tes/ Un dels millors enviats especials i reporters de guerra ens dóna la seva visió sobre aquestes novel·les. Molt ben escrit, com sempre que qui signa és Ramon Lobo.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=553721&idseccio_PK=1021
Aquesta és una notícia que em fa especialment feliç. Ja n'estava fins als collons d'haver de llevar-me les sabates cada dos per tres als aeroports. I sobretot d'aguantar pudors de peus alienes. Meam si això es generalitza.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=553418&idseccio_PK=1013&h=
HAN TROBAT UNA NOVEL·LA INÈDITA DE BOLAÑO!!!!!!!

http://paper.avui.cat/article/societat/142853/la/caca/boletaire.html
Aquesta és divertida, hi ha aficions depredadores que ens costen doblers a tots. Que els hi facin un curset d'orientació!

http://paper.avui.cat/article/cultura/142869/oasis/torna/la/carretera.html
Per rejovenir una mica. Una de les bandes mítiques que torna a tocar. Serà que també havien acabat els quartos?