diumenge, 10 de gener del 2010

PEP MARIA AGUILÓ, EL PERIODISME HONRAT

Li devia aquest post des de fa molt de temps. Segurament molts de vosaltres el coneixeu. Es tracta de Josep Maria Aguiló, periodista durant molts anys del diari Última Hora i corresponsal de l'ABC a Palma. Va deixar el periodisme en el diari de la ciutat per coherència ideològica i personal, en desacord amb la campanya contra Aina Calvo.
En Pep Maria és un gran amic, una persona amb qui pots confiar, passi el que passi. Aquest Nadal em vaig retrobar amb ell després de mesos de no veure'ns. I amb en Toni Gomis. Un altre dels tipus que duc al cor des de fa molts anys. En Pep Maria va arribar al periodisme després de jo, però d'ell vaig aprendre moltes coses: a suavitzar algun titular, a donar sempre una darrera oportunitat a les fonts per matisar les seves declaracions, a fer la feina ben feta encara que això implicàs acabar a altres hores de la matinada. En Pep Maria és un tipus eqüànime, desorganitzat però magistral, una autèntic prodigi de la natura a l'hora de consumir dolços que cap altre cos humà podria metabolitzar. Com tothom, té els seus defectes, però les seves virtuts el superen. És un amic, i aquest Nadal els reis no podrien haver duit res millor que el seu retrobament. Que te vagi tot molt bé.

1 comentari:

Toni ha dit...

Idò els reis, que són parents llunyans de'n Murphy, a ell li han duit una cosa que si bé d'entrada (ja saps com és) "no ha estat res" jo hauria preferit que haguessin passat de llarg del seu balcó... La ironia de vegades fa més caguera que gràcia, però supòs que forma part del sector imprevisible de la vida.

A veure si et puc telefonar al llarg del dematí i et pos una mica al corrent. Gràcies pel post senyor Bennasar!