dilluns, 29 de setembre del 2008

JOANA E; XENÒFOBS COLOMBIANS I ALTRES


La cacera del dia d'avui passa per recomanar-vos la lectura de JOANA E de Maria Antònia Oliver. L'escriptora és una de les veus més sòlides i més interessants de la literatura catalana. Avui a les 19.00 hores feim un club de lectura a l'Espai Mallorca al voltant d'aquesta obra imprescindible de les nostres lletres.


Així mateix, la lectura apressada de la premsa ens deixa aquestes notícies:


en miquel Àngel Limon explica l'aparició d'un CD sobre literatura a Menorca que pinta molt i molt bé.
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/una-associacio-de-colombians-crida-a-boicotejar-el-comer-illenc.html

Es veu que una colla de xenòfobs colombians volen boicotejar la nostra llengua i cultura. Per ventura la crisi podría durar una mica meam si se'n van tots al seu país i ens deixen en pau.
http://www.avui.cat/article/mon_politica/42024/la/generalitat/impulsara/lanul·lacio/proces/lluis/companys.html
Potser una de les poques coses bones que ha fet en Saura. I tot en honor del president Companys, que ja toca.
http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/42049/benet/xvi/va/ser/reclutat/pels/nazis/la/forca.html
I ara l'església catòlica intentant justificar allò injustificable: haver col·locat un nazi al capdavant de l'església. Viure per a creure.
http://www.elpais.com/articulo/cultura/Beatles/alto/secreto/elpepucul/20080929elpepicul_1/Tes

L'espionatge també va afectar els Beatles. No se salva ningú.

diumenge, 28 de setembre del 2008

SUÏCIDIS, la CIA i LA FRANJA



Després del lamentable derbi futbolístic d'ahir a la nit -brètols els Boixos Nois, brètols els de seguretat de l'Espanyol i profundament lamentables els jugadors del Barça que els saludaren (Piqué, Messi, Eto'o, entre d'altres)- avui el dia comença amb una ullada a la premsa, que ens deixa interessants reportatges. El primer és sobre el suïcidi entre la professió dels escriptors. Val la pena. El text parteix, com a excusa, del suïcidi d'aquest escriptoràs que és David Foster Wallace (a la imatge amb Cesare Pavese). Val la pena llegir el reportatge i la necrològicade fa quinze dies -jo era de vacances i no me'n vaig assabentar, perquè la beneïda premsa local no en va dir ni una paraula-. L'altra imatge és la de Pavese, de qui, a més a més s'ha celebrat el centenari amb una reedició molt maca a Lumen de "Entre mujeres solas", una novel·leta ben aspra.



Per aquells que estiguin interessats sobre la CIA, aquí teniu un molt bon text que explica els principals fracassos de la central d'intel·ligència, amb motiu de la publicació d'un nou treball sobre aquesta agència, el 3 d'octubre. Val la pena llegir-lo, i sobretot recuperar dels prestatges la monumental "El fantasma de Harlot", de Norman Mailer. Un altre plaer per als sentits.
http://www.elpais.com/articulo/portada/CIA/Historia/fracaso/elpepusoceps/20080928elpepspor_5/Tes

I continuant amb el tema del català ala Franja, un article la mar d'interessant.
http://www.avui.cat/article/opinio/42009/la/llengua/molesta.html


Bona lectura, bon diumenge i bona cacera.

dissabte, 27 de setembre del 2008

EL CATALÀ A LA FRANJA I ROCK AND ROLL

Aquests dies està negociant-se la futura llei de llengües de l'Aragó, on es juga el paper central del català a la Franja. A l'Avui se'n fan un ressò molt més que correcte en el següent reportatge, que a més a més és una bona eina per als filòlegs, lingüistes i altres interessats en el tema perquè mostra la complexitat lingüística de la Franja. L'enllaç és aquest:
http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/41827/ser/o/no/ser/catala/la/franja.html

D'altra banda, no podeu deixar d'anar al teatre a veure Rock & Roll. La fan al Lliure, és el nou treball del Rigola, basat en el text de Tom Stoppard. Si voleu entendre el món contemporani a través de Txèquia, Londres i el rock, no deixeu de veure-la. Crec que acaba el 19 d'octubre, si fa no fa. El Joan Carreras i el Lluís Marco fan papers d'aquests d'antologia.

Fins aquí la cacera del dia.

dimecres, 24 de setembre del 2008

RETORN I PAISATGES





Certament, us he tengut abandonats molts de dies als qui suposadament seguiu aquest bloc. Han estat dies de molta de feina, tot i el ple estiu, i també d'algunes vacances -una setmana a Lisboa i una setmana a Mallorca-. Ara tornaré amb més freqüència, queda ben promès. De moment unes fotos tant d'un lloc com de l'altre i una dedicatòria molt especial, per al Salva, que ja s'ha llicenciat en filologia catalana. Bon dia a tots i bona festa de la Mercè!