dimecres, 13 de maig del 2009

HILARI DE CARA, LA NOVEL·LA


L'escenari és la llibreria Laie i el motiu és la presentació del llibre "Un llac en flames" d'Hilari de Cara, aquest fantàstic poeta reconvertit en novel·lista de primer ordre. El llibre és una delícia, una d'aquestes propostes que et reconcilien amb la literatura. Llegiu-lo perquè val molt la pena. La història de Mallorca que és la història de tota la nostra Europa contemporània narrada per una de les plomes més intenses i consolidades de la nostra literatura

divendres, 1 de maig del 2009

HOMENATGE AL MESTRE


El Juli Verne és un dels autors que més em va marcar la infantesa i primera adolescència. A Vigo la seva estàtua és moderna, però recorda que va ambientar aquí part d'una obra imprescindible de qualsevol bona biblioteca com és "20.000 llegües de viatje submarí". Se'm faria difícil fer una llista de tots els llibres de Verne que m'han agradat, però segur que els nins de les nostres escoles i instituts serien més feliços llegint-lo que no havent-se d'enfrontar a llibres insuportables de les horribles col·leccions de la litura per a infants i joves d'avui en dia. Algunes propostes:

-Els fills del capità Grant.

-Cinc setmanes en globus.

-L'illa misteriosa.

-Dos anys de vacances.

-La volta al món en vuitanta dies.

-20.000 llegües de viatge submarí.

-El far de la fi del món

-Viatge a la lluna

-Clovis Darventor

-El raig verd

-Viatge al centre de la Terra.

-Miquel Strogoff

-Aventures de tres russos i tres anglesos

-El castell dels càrpats

-La jangada


I molts d'altres que segurament farien que els nostres infants i joves gaudissin més de la lectura. Juli Verne, un autèntic mestre.